Veel gestelde vragen

The Highland Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Schotland, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerst plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor jezelf, je teamgenoot en voor het voertuig om te zien hoe jullie omgaan met vermoeidheid, tegenslag en kameraadschap. Een andere charme is dat veel teams deze toerrit aangrijpen om geld in te zamelen voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen. Rijden voor een goed doel is absoluut geen verplichting en iedereen maakt daarin zelf zijn/haar keuze.

Een team mag uit twee personen bestaan.

The The Highland Challenge Tour is een tourrit waarbij ruimte en tijd is vrijgemaakt voor het bezoeken van bezienswaardigheden. In acht dagen tijd wordt namelijk tussen de 2.000 en 2.500 km afgelegd. De The Highland Challenge Tour omvat een aantal etappes. Door slim te navigeren moet de meest ideale route worden gevonden met in achtneming van de wettelijke verkeersregels. Daarnaast zullen er een aantal klassementsproeven zijn die mede de eindstand van elke etappe en uiteindelijk het eindklassement zullen aangeven. Vooraf is bij de deelnemers niet bekend welke route gereden gaat worden. De organisatie bepaalt de hoeveelheid en lengtes van de etappes. Kort voor de start krijgt iedere equipe een eerste checkpoint opgegeven. Elke etappe kan bestaan uit een aantal checkpoints. Aan de hand van deze checkpoints bepaal jij zelf de te rijden route. De checkpoints worden door de zogeheten 'backoffice' met de teams gecommuniceerd. De checkpoints kun je als deelnemer vervolgens terugvinden op wegenkaarten en/of invoeren in een navigatiesysteem of laptop met routeplanner. Vervolgens bereken je de kortste of snelste route naar het checkpoint.


Wil jij een mooie trophy binnenhalen, dan moet je zoveel mogelijk punten behalen en met opdrachten zo goed mogelijk scoren.

Deze Challenge heeft alles in zich van een easy entry: 8 dagen onderweg, geen visum nodig, instap met eigen auto en minimale tuning. Het is een korte Challenge die je in principe met iedere APK gekeurde auto kunt rijden.

Het inschrijfgeld voor 2021 is € 4490,00 per team (incl. hotel overnachtingen, ontbijt, lunch (alleen bij de 2 rustdagen/activiteiten) diner, activiteiten.

Brandstof, boot overtochten en tolwegen zijn voor eigen rekening.

Ja dat kan!

Er zijn verschillende mogelijkheden, zowel op RTL7, bijvoorbeeld dit programma is mede mogelijk gemaakt door: (jou logo en tekst) net als logo’s op de auto, banners bij de start en finish.

Voor meer informatie kun je ons altijd vrijblijvend bellen.

M: +31653170188

Alle teams worden persoonlijk uitgenodigd voor een meeting op (nog niet bekend voor 2021)

Locatie is nog niet bekend. Ieder team krijgt een persoonlijke uitnodiging.

Daar kunnen we heel kort in zijn. The Highland Challenge is een impuls uitdaging. Net als de Challenge zelf houden we daarom het inschrijftraject kort en krachtig.

Uit 2 personen

Totale afstand is ongeveer tussen de 2000 – 2500 km.

Deze Challenge heeft alles in zich van een easy entry: 8 dagen onderweg, geen visum nodig, instap met eigen auto en minimale tuning. Het is een korte Challenge die je in principe met iedere APK gekeurde auto.

In 3 en 4 sterren hotels, incl ontbijt en diner

Ja deze bestaat, deze is te vinden via de volgende link: klik hier

Maximaal 35 teams kunnen zich inschrijven voor The Highland Challenge,

Deze is hier te bekijken.

Nee, dit is niet verplicht, ieder team is daar vrij in om voor een eigen gekozen goed doel te rijden.

RTL7 gaat twee uitzendingen wenden aan The Highland Challenge Tour.
En natuurlijk volop social media zoals Facebook, Twitter enz en regionale tv zenders.

Advertentie