Over The Highland Challenge

Meemaken is beleven! The Highland Challenge belooft een tocht te worden om nooit te vergeten. In acht dagen leggen maximaal 35 teams tussen de 2000 en 2500 kilometer af. Hiermee doorkruisen ze het prachtige Schotland. Adembenemende landschappen zijn dus gegarandeerd!

Bij de tour draait het zoals gezegd om verschillende elementen. Om te beginnen met doorzettingsvermogen, kameraadschap en slim navigeren. De deelnemers zorgen zelf voor een auto en de nodige uitrusting.

Etappes

De tocht wordt gereden aan de hand van etappes. Bij iedere etappe ontvangen de deelnemers coördinaten om zo, via een aantal checkpoints, de finishlijn te behalen. Door slim navigeren is het de uitdaging om de meest ideale route te bepalen, dat wil zeggen de route met het minst aantal kilometers. Door middel van ingebouwde track & trace kan de zogeheten backoffice in Nederland alle teams op de voet volgen.

Wettelijke verkeersregels

Belangrijk om te benoemen is dat het bij de tour absoluut niet om snelheid gaat. Daar wordt dan ook streng op gecontroleerd door de organisatie. De teams worden te aller tijde geacht zich aan de wettelijke verkeersregels van het desbetreffende land te houden. De organisatie distantieert zich bij voorbaat van ondoordacht en/of gevaarlijk rijgedrag. Bij grove of herhaalde overschrijding van de maximum snelheid volgt diskwalificatie voor de betreffende etappe en voor het eindklassement. Absoluut uitgangspunt is veiligheid voor alles.

Schotse bezienswaardigheden

Tijdens de tocht zijn er twee rustdagen ingelast waarin er ook tijd is om de Schotse cultuur op te snuiven. We brengen een bezoek aan typisch Schotse bezienswaardigheden, nemen een kijkje bij de traditionele Highland Games en bezoeken de prachtige meren waar het land om bekend staat.

Golfcompetite

Groot-Brittannië heeft een uitstekende reputatie als het om golf gaat. Prachtige banen met vaak een statig clubhuis waar de historie van af spat. Schotland biedt vanzelfsprekend het summum aan golfbanen. Niet voor niets vaak aangeduid met "The Home of Golf"

Tijdens de Higland Challenge Tour spelen we dan ook een heuse mini Golfcompetitie. U speelt 3 x op verschillende uitdagende golfbanen waar u het beste van uw golfspel naar boven dient te halen.

Al naar gelang het HCP niveau van de deelnemers zal de organisatie bepalen of we in 1 categorie spelen of 2 ( bijv HCP 0- 24 en HCP 24,1 -36).

Inschrijven

De tour gaat plaatsvinden van 11 juni en de finish op 19 juni 2022
Er is plek voor maximaal 35 teams en vol = vol. Meemaken is beleven! Schrijf je daarom snel in via het inschrijfformulier .


Advertentie